Τεράστια επιτυχία σημείωσε η έκθεση φιλοτελισμού της ΦΕΠ που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Επιμελητήριο Αχαΐας με την συμμετοχή 18 εκθετών όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Δυτική Ελλάδα από την 1η – 4η Δεκεμβρίου 2018.

Τα εκθέματα εξέπληξαν φιλοτελιστές και μη με το εύρος των θεμάτων τους και την ευρηματικότητας τους.  

Η έκθεση τιμήθηκε με την παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου – με διακεκριμένους επισκέπτες – που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ιστορική αναδρομή της ΦΕΠ η οποία παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΦΕΠ Σωτήριο Στασινόπουλο.  

Τα εταιρικά φύλλα γραμματοσήμων τα οποία έχουν εκδοθεί αποκλειστικά γι αυτό το γεγονός καθώς και οι αναμνηστικοί φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας – με ασυνήθιστα χαμηλό τιράζ – έχουν πλέον εξαντληθεί και αποτελούν άκρως συλλεκτικά φιλοτελικά αντικείμενα.  

Ο πρόεδρος της ΦΕΠ θα επιθυμούσε να απευθύνει από αυτό το βήμα ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ προς όλες τις πλευρές – εκθέτες, συντελεστές, επισκέπτες και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΕΠ για τη σκληρή δουλειά, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση στην ιδέα της προώθησης του φιλοτελισμού.     

Από αριστερά προς δεξιά:
Σωτήριος Στασινόπουλος – Πρόεδρος ΦΕΠ, Νικόλαος Παπανικολάου Γ.Γραμματέας ΦΕΠ, Ελευθέριος Βουτσινάς – Αντιπρόεδρος ΦΕΠ, Αναστάσιος Λυμπεράτος -Ταμίας ΦΕΠ

 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε από πλευράς συμμετοχής η εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας την 3η Φεβρουαρίου 2018. Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλά αξιόλογα μέλη και αυτό το γεγονός μάς τονώνει τον φιλοτελικό ενθουσιασμό μας για την συνέχιση αμιγώς φιλοτελικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα εντός τού προσεχούς χρονικού διαστήματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών έχει ήδη συζητήσει αρκετά φιλόδοξα θέματα προς υλοποίηση εντός του 2018 πάντα με γνώμονα την ανάδειξη τού φιλοτελισμού.   

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών θα πραγματοποιήσει την ετήσια κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο Εντευκτήριο τής Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλα τα μέλη και θα είναι στην ευχάριστη θέση να σας υποδεχτεί.   

Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών στα πλαίσια του Ιστιοπλοϊκού Ράλυ Ιονίου που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών από 30/07/2016 έως 07/08/2016, θα πραγματοποιήσει Έκθεση Γραμματοσήμων με θέμα: «Ιστιοπλοΐα και Θάλασσα» στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών από 01/08/2016 μέχρι 03/08/2016. Για την διοργάνωση θα κυκλοφορήσει Εταιρικό Γραμματόσημο από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών σε 100 αντίτυπα και δύο εικονογραφημένοι φάκελοι της Φιλοτελικής Πατρών. Επίσης θα υπάρχει ειδική αναμνηστική σφραγίδα των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την οποία θα σφραγίζονται τα φιλοτελικά αντικείμενα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών σε συνεργασία με την Αθλητική Εταιρεία Πατρών «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» πραγματοποίησε έκθεση αθλητικού και ολυμπιακού γραμματοσήμου την 5η Ιανουαρίου 2015 στο κλειστό γυμναστήριο Τείσωνος 24 όπου ο εκπληκτικός αριθμό των 1200 επισκεπτών υπερέβη κάθε προσδοκία.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης βραβεύτηκαν τόσο οι παλαίμαχοι αθλητές όσο και εκείνοι οι αθλητές που διακριθήκαν κατά το έτος 2014. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Στίβος 1961-2014. Η ιστορία». Η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών υπήρξε και ένας από τους επίσημους υποστηρικτές του εν λόγω βιβλίου.

Για να τιμήσει αυτό το γεγονός η Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών εξέδωσε 100 αναμνηστικούς συλλεκτικούς φακέλους με εταιρικά γραμματόσημα που απεικονίζουν το θυρεό της Αθλητικής Εταιρείας, το κλειστό γυμναστήριο και το εξώφυλλο του εκδοθέντος βιβλίου. Οι φάκελοι φέρουν χρονολογικό σήμαντρο πρώτης ημέρας κυκλοφορίας καθώς επίσης και την σφραγίδα της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών στην πίσω πλευρά τους. Οι φάκελοι διατίθενται προς 5 ευρώ έκαστος.

Επίσης εκδόθηκε και εταιρικό φύλλο (50 φύλλα Α4) με τα ως άνω γραμματόσημα και διατίθεται προς 20 ευρώ έκαστο.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ

σάρωση0003

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

σάρωση0001

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Φ.Ε.Π. ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑ

σάρωση0004

 

σάρωση0002

Η Φ.Ε.Π. ΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

σάρωση0005

ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟΥ

σάρωση0006

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TO STAND ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΥΡΕΟ ΤΗΣ Α.Ε.Π.  “ΟΛΥΜΠΙΑΣ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την ευκαιρία της επετείου των 50 χρόνων από την ανακομιδή της κάρας του Αγίου Ανδρέου το 1964 από την Ρώμη στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία έκθεση θρησκευτικού γραμματοσήμου με θέμα: «Στα Βήματα του Αποστόλου Ανδρέα» στην εντυπωσιακή αίθουσα «Αίγλη» του εμπορικού κέντρου Veso Mare στη Πάτρα από την 26η Νοεμβρίου έως την 2α Δεκεμβρίου 2014.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος κκ Χρύσανθος, ο Δήμαρχος Πατρών κ Πελετίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής των ΕΛΤΑ Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ Βεργής, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της ΦΕΠ καθώς επίσης και περί τους 300 επισκέπτες.

Η έκθεση απέσπασε γραπτό Έπαινο από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ο οποίος και αναγνώστηκε από τον Μητροπολίτη ως ένδειξη εκτίμησης για τις φιλοτελικές προσπάθειες της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών.

Τα εκθέματα συμπεριελάμβαναν το Άγιο Όρος και την Ορθοδοξία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΦΕΠ εξέδωσε 100 αναμνηστικούς φακέλους εκ των οποίων έχουν απομείνει μόνο 33 προς το παρόν. Οι φάκελοι φέρουν από τη μια πλευρά τους εικονογράφηση του Αγίου Ανδρέα με γραμματόσημο που απεικονίζει ένα από τα βήματα του αγίου και είναι σφραγισμένοι με την αναμνηστική σφραγίδα των ΕΛΤΑ η οποία παρέμεινε στην Πάτρα μόνο για 3 ώρες. Από την άλλη δε πλευρά φέρουν τον αριθμό της αυστηρής αρίθμησης που τέθηκε ως όριο από την Εταιρεία μετά της υπογραφής του Προέδρου της ΦΕΠ. Οι φάκελοι, όσο διαρκεί ακόμη το απόθεμα, θα είναι προς διάθεση στην τιμή των 5 ευρώ έκαστος.

Την ιδιαιτερότητα της έκθεσης αποτέλεσε το γεγονός ότι διεξάχθηκε μαθητικός διαγωνισμός με θέμα: «Άγιος Ανδρέας» κατά την οποία το πρώτο βραβείο μετατράπηκε σε γραμματόσημο των ΕΛΤΑ και αποτελεί μέρος του δίγλωσσου λευκώματος (22 σελίδων) που εκδόθηκε για να τιμήσει αυτή την επέτειο.

Το λεύκωμα διατίθεται από τη Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών προς 35 ευρώ έκαστο και περιέχει ένα εταιρικό φύλο των δέκα γραμματοσήμων τα οποία απεικονίζουν τα βήματα του Αγίου Ανδρέα. Ο αριθμός των λευκωμάτων αρχικά ανέρχονταν στα 250 τεμάχια αλλά διαρκώς μειώνεται λόγω της υψηλής τους ζήτησης στο εξωτερικό. Τα εταιρικά εκτός λευκώματος έχουν ήδη εξαντληθεί. Ε-mail:  sossta@otenet.gr

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 1

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 3

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑΓΙΑ ΚΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΥΠΡΟΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΧΕΡΣΩΝΑ (ΚΡΙΜΑΙΑΣ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΑΤΡΑ ΤΑΦΟΣ ΑΓΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΛΕΟΝΤΙΟ ΑΧΑΙΑΣ – ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΠΕΛΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΓΕΩΡΓΙΑ

σάρωση0018

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΔΕΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ

σάρωση0003

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΛΥΜΑ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

σάρωση0004

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

σάρωση0008

σάρωση0007

σάρωση0006

σάρωση0005

σάρωση0009

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ

σάρωση0016

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ

ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ

σάρωση0014

σάρωση0013

σάρωση0015

ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΦΕΡΟΥΝ: ΑΡΙΘΜΟ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

σάρωση0012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Φιλοτελική έκθεση με θέμα : «Στα βήματα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ»

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΩΝ 2014 προς τιμή του πολιούχου Πατρών ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ την Τετάρτη 26/11/2014 και ώρα 19.00μ.μ. στην αίθουσα «ΑΙΓΛΗ¨ του VESO MARE Πατρών πραγματοποιούνται εγκαίνια έκθεσης γραμματοσήμου της ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ με θέμα: «Στα βήματα του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ».

Για το σκοπό αυτό θα κυκλοφορήσει από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εταιρικό γραμματόσημο με 10 βινιέτες που θα απεικονίζουν τα μέρη που πέρασε ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και σχετική ζωγραφιά από μαθητή που πρώτευσε σε διαγωνισμό των σχολείων τω Πατρών.

Επίσης θα κυκλοφορήσει και δίγλωσσο (ελληνική – αγγλική) αναμνηστικό άλμπουμ για την εκδήλωση το οποίο θα περιέχει και το εταιρικό γραμματόσημο, καθώς επίσης και την αναμνηστική σφραγίδα. Το άλμπουμ θα τύχει διεθνούς αναγνώρισης και ζήτησης αφενός μεν για το πολύ χαμηλό τιράζ του (κάτω από 450) αφετέρου δε διότι απευθύνεται σε ένα ευρύ φιλοτελικό κοινό της Ορθοδόξου Εκκλησίας παγκοσμίως.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα βραβευθούν και οι μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 26/11/2014 μέχρι 02/12/20
Ο Πρόεδρος της Φ.Ε.Π.                                                    Ο Γραμματέας της Φ.Ε.Π.

Στασινόπουλος Σωτήριος                                                Παπανικολάου Νικόλαος

Η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία συνδιοργάνωσε με την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής την Πανελλήνια Έκθεση Γραμματοσήμου στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Με 40 περίπου μεγάλα εκθέματα, με 14 εκθέματα φιλοτελικής φιλολογίας, με 2 νεότητας, με 24 εκθέματα «ενός πλαισίου» και με 7 εκθέματα της Ανοικτής Τάξης, ήταν μια πλήρης και καλοστημένη έκθεση. Η οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από τρία μέλη της ΕΜΕΛ – Α. Βλάδος, Κ. Μάνθος και Ν. Γκούβερης- και τρία μέλη της ΕΦΕ – Θ. Παπαηλιού, Ι. Χαλβατζιδόπουλο και Σ. Μπόζοβιτς – κατάφερε να έχει τα πάντα στην ώρα τους και με χαρακτηριστική ευκολία! Η ελλανόδικος επιτροπή με πρόεδρό της τον Α. Γαληνό, γραμματέα τον Κ. Χαζάπη και μέλη τους Γ. Θωμαρέη, Α. Καμπουράκη και Π. Λεούση καθώς και τον δόκιμο Α. Παπαδόπουλο, έκρινε τα εκθέματα με σύνεση, αρκετή μελέτη και προβληματισμό, ενώ ήταν έτοιμη σε οποιεσδήποτε διαλογικές συζητήσεις για διευκρινήσεις και επεξηγήσεις πάνω από κάθε έκθεμα. Ο σχεδιασμός του βραβείου όντας ευρηματικός, δείχνει, κρατώντας στοιχεία της παράδοσης (το χυτό LAVRIUM) συνδυασμένα με σύγχρονο υλικό (Plexiglas) ότι η έκθεση ήταν προσεγμένη και στις μικρότερες λεπτομέρειες.

Οφείλουμε, ως Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών, να συγχαρούμε όλους αυτούς που συνέβαλλαν στην εξαιρετική αυτή προσπάθεια, που απέδωσε την όμορφη έκθεση του Λαυρίου. Οφείλουμε επίσης να τους ευχαριστήσουμε, που μας δίνουν τα εχέγγυα και το κουράγιο, για ανάλογες εκδηλώσεις στο μέλλον, ανεβάζοντας τον πήχη όλο και ψηλότερα.


© 2014 Φιλοτελική Εταιρία Πατρών